• Green Walls - Pereti Vegetali si Gradini Verticale

    Blog Green Walls - Pereti Vegetali si Gradini Verticale

  • Green Walls - Pereti Vegetali si Gradini Verticale

    Blog Green Walls - Pereti Vegetali si Gradini Verticale

Folosirea plantelor la decorarea spatiilor de lucru creste productivitatea cu 15%, iar angajatii au o perceptie pozitiva asupra calitatii aerului, se pot concentra mai bine si sunt mai multumiti de mediul lor de lucru, potrivit unui nou studiu, citat de dailymail.co.uk.

Cercetatorii spun ca acesta este primul studiu care investigheaza diferentele dintre un spatiu de lucru “verde” si unul decorat minimalist, cu putin mobilier si fara nicio planta.

Oamenii de stiinta au studiat efectele includerii plantelor în spatiul de lucru asupra perceptiei calitatii aerului, concentrarii si satisfactiei la locul de munca si au monitorizat gradul de productivitate timp de mai multe luni, în doua cladiri de birouri din Marea Britanie si Olanda.

Potrivit cercetatorului Marlon Nieuwenhuis, seful acestui proiect, studiul sugereaza ca investitiile în decorarea birourilor cu plante va fi recuperata prin cresterea calitatii vietii si a productivitatii angajatilor.

“Simpla îmbogatire cu plante a unui spatiu anterior spartan a dus la o crestere a productivitatii cu 15%, o cifra care se înscrie în limitele observate cu ocazia altor studii efectuate în laborator. Aceasta concluzie contrazice filosofia economica si politica actuala, dar si tehnicile moderne de management «simplu», însa cu toate acestea indica o cale catre un mediu de lucru mult mai placut, mai confortabil si mai profitabil”, a declarat Marlon Nieuwenhuis.

Studiul realizat de cercetatori este primul pe aceasta tema desfasurat în cladiri de birouri si spatii de lucru reale, folosite zi de zi, spre deosebire de alte cercetari care au fost efectuate în conditii controlate, în laborator.

În urma studiului, cercetatorii au descoperit ca angajatii din spatiile de lucru decorate cu plante au fost mai satisfacuti de munca lor, au raportat grade mai mari de concentrare si o perceptie pozitiva privind calitatea aerului.

În prezent, oamenii de stiinta încearca si dezvolte un model de spatiu de lucru cu adevarat inteligent. “Filosofia minimalista a influentat o gama variata de domenii organizationale. Cercetarea noastra pune sub semnul întrebarii ideea larg raspândita ca ‘mai putin este mai mult’. Uneori, mai putin este doar mai putin”, a spus si profesorul Alex Haslam de la Facultatea de Psihologie din cadrul University of Queensland.

 

 

sursa: gandul.info

Tagged with →  
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Google+
Alaturati-va cercului nostru de prieteni prin Google+
Twitter
Fiti la curent cu noutatile din domeniul gradinilor verticale pe contul nostru de Twitter!
Facebook
Urmariti-ne si pe pagina noastra de Facebook!